Aan de slag


De GObox is een hulpmiddel voor mensen die problemen hebben met het lezen van de ondertiteling op televisie. Door de GObox via de HDMI kabel aan te sluiten tussen de decoder en de televisie, leest de box alle ondertiteling aan u voor.

Hoe werkt de GObox?

Door de GObox via de HDMI kabel aan te sluiten tussen de decoder en de televisie, leest de box alle ondertiteling aan u voor. Het maakt dus niet meer uit of u kijkt naar een live programma, een DVD, Netflix of uitzending gemist. Zolang het signaal maar door de bewuste HDMI kabel, via het kastje naar de tv gaat. U kiest er zelf voor op welke manier het geluid wordt afgespeeld: via een gewone of draadloze koptelefoon, de speaker van de tv of via de Webbox. Na aansluiting heeft u geen omkijken meer naar de GObox. Voor eventuele aanpassingen zoals voorleessnelheid wordt er een simpele afstandsbediening meegeleverd, waarbij de instellingen worden uitgesproken.

Gesproken ondertitels
Gesproken ondertitels

Belangrijke eigenschappen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Schakelt automatisch mee bij het wisselen van zender
 • Leest ook ondertiteling van bijv. Discovery, Netflix of uitzending gemist voor
 • Kastje ter grootte van CD
 • Keuze uit meerdere stemmen
 • De GObox wordt (onder voorwaarden) vergoed door uw zorgverzekeraar
 • Met afstandsbediening en aansluiting voor koptelefoon (ook bluetooth)
 • Keuze tussen diverse audio uitgangen waardoor huisgenoten niet hoeven mee te luisteren
 • Kan als toevoeging op Webbox worden aangeschaft tegen speciale prijs

Wat is een Webbox?

Een aantal keer wordt er in de informatie gesproken over dat de GObox in combinatie te gebruiken is met de Webbox. Wat is een Webbox? Wat kunt u er mee? En wat is het verschil met de GObox? De Webbox is een uniek hulpmiddel voor blinden en slechtzienden. Het is een multimediaspeler waarmee u gesproken leesmateriaal kunt beluisteren. Met de Webbox kunt u luisteren naar het laatste nieuws, dagelijkse kranten, tijdschriften, gesproken boeken, hoorspelen, gesproken tv-ondertitels van 12 Nederlandse en 7 Vlaamse kanalen, radiostations, verenigingsnieuws en nog veel meer. De 5 simpele knoppen met duidelijk voelbare symbolen en het gesproken menu zorgen ervoor dat iedereen met de Webbox overweg kan. Voor meer informatie neemt u een kijkje op de website.

 class=

Verschillen tussen de GObox en de Webbox?

Beiden apparaten lezen de gesproken ondertiteling voor. Tegenwoordig kijken mensen steeds vaker tv op het moment dat het hen uitkomt. Bijvoorbeeld via Uitzending Gemist, Netflix of een DVD. De Webbox leest hiervan geen ondertiteling voor. De 12 Nederlandse en 7 Vlaamse kanalen die de Webbox ondertitelt zijn live, oftewel u moet het programma bekijken op het moment dat het wordt uitgezonden. Veel Webbox gebruikers hebben hieraan voldoende. De Webbox leest naast de ondertiteling veel meer zoals boeken, kranten, tijdschriften. Voor meer informatie kijkt u op de website. De GObox ontvangt zijn ondertiteling door het signaal af te lezen via de HMDI aansluiting dus of er een live of opgenomen programma opstaat, een film of Netflix, de GObox leest het voor u voor.

2 versies

De GObox is leverbaar in twee versies: de GObox standalone en de GObox add-on. Beide versies bieden dezelfde functie, het uitspreken van de ondertitels van televisieprogramma’s. De GObox standalone kan worden gebruikt in combinatie met een televisie toestel. Bij de GObox add-on moet naast een televisie toestel een Webbox aanwezig zijn, die is voorzien van een geldig abonnement. Bij de add-on is het ook mogelijk om de gesproken ondertitels te beluisteren via de Webbox. Daarvoor beschikt deze over een draadloze verbinding tussen de GObox en de Webbox. Het voordeel van de add-on is dat iemand die gewend is de Webbox te gebruiken voor het beluisteren van informatie, ontspanning en de ondertiteling, dat kan blijven doen ook voor de gesproken ondertiteling die door de GObox wordt geproduceerd. De GObox add-on is een speciale versie van de GObox, die belangrijk goedkoper is dan de GObox standalone. De GObox standalone wordt onder voorwaarden vergoed door de zorgverzekeraar, echter in de situatie dat reeds een Webbox is vergoed wordt niet ook nog eens een GObox vergoed. Dat is de reden waarom de GObox add-on in het leven is geroepen om voor een belangrijk lagere prijs de gesproken ondertitel functie ook van opgenomen programma’s, uitzending gemist en tal van andere zenders die niet met de Webbox van ondertiteling kunnen worden voorzien betaalbaar te houden.

Twee versies

Met de Webbox of de standalone versie

Lees verder

Demonstraties

 • Limburgs OOG Reuver

  23 februari 2019  13:30 - 17:00
  Broeklaan 2, 5953 NB Reuver, Nederland

  Bekijk meer details

Contact

We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op.

Hoe kom ik aan een Gobox?

Wij verzorgen de aanvraag bij uw zorgverzekeraar

Lees verder